• A giant stone face at The Bayon temple in Angkor Thom, Cambodia
 • A giant stone face at The Bayon temple in Angkor Thom, Cambodia
 • A giant stone face at The Bayon temple in Angkor Thom, Cambodia

Rejsen

Det er ikke overdrevet, når vi hos Jelling Rejser påstår, at alle der har set og oplevet Berlin, har haft en spændende og positiv oplevelse, som de ønsker at gentage. Berlin ER noget helt for sig og bør opleves ... ikke kun én gang men med jævne mellemrum.

Efter murens fald er Berlin blevet en helt anden by - Tysklands hovedstad er blevet genfødt!

Berlin bærer stadigvæk præg af at have været delt i to bydele. Og alligevel er øst og vest smeltet sammen. Der er opstået nye hotte områder, som for eks. Prenzlauer Berg. I Regierungsviertel er der skudt nye imponerende bygningsværker op og de gamle kulturværdier er sat nænsomt i stand. De steder, hvor der senest i 1989 marcherede russiske eller østtyske soldater, finder man nu store koncernbyggerier og reklameskilte for Coca Cola. Den vestlige kultur har gjort sit indtog.

Berlin har bare det hele - uanset om vi taler om kunst- eller kulturtilbud, mindesmærker eller arkitektoniske mesterværker, som er repræsentative for både den nyere som den gamle by historie. Berlin har forskelligartede museer i hundredvis. Berlins kulturliv byder på store opsætninger af musicals, opera- og operetteforestillinger, koncerter og moderne eller traditionelt teater. (JELLING REJSER forudbestiller gerne billetter til jer - bare spørg!)

Berlin er igen verdens mest spændende hovedstad. 7000 cafeer, barer og restauranter, 300 nightspots, 35 teatre, 170 museer, tusinder af butikker, utallige nationaliteter og alverdens fristelser. De udbyder et rigt aften- og natteliv.

Der findes noget for alle aldersgrupper, alle interesseområder og i enhver prisklasse. Et ophold i Berlin kan også fint kombineres med et besøg i f.eks. Potsdam for at besøge Cecilienhof eller Sanssouci.

Indkvartering

Vi indkvarterer på hostels/hoteller der er centralt beliggende, så det er let for gruppen at komme til og fra.

Berlin bærer stadigvæk præg af at have været delt i to bydele. Og alligevel er øst og vest smeltet sammen. Der er opstået nye hotte områder, som for eks. Prenzlauer Berg.

I vælger selv hvor I kunne tænke jer at bo, så vi finder en passende indkvartering, til en passende pris !

Programforslag

Mandag:
Afrejse fra skolen kl.06.00. I kører til grænsen, hvor der bliver mulighed for at handle lidt, inden vi fortsætter til Berlin. Forventet ankomst ca. kl.15.00, hvor I bliver indkvarteret på jeres hostel. Herefter er dagen til gruppens egen disposition. Vi kunne eventuelt arrangere en guidet byrundtur, så I kan lære Berlin at kende – eller I kan kigge rundt på egen hånd ! (Bussen kan ikke bruges mere i dag pga. køre/hviletidsbestemmelserne.) Om aftenen anbefaler vi en tur i Tvtårnet der giver det fulde overblik og den mest fantastiske udsigt over byen.

Tirsdag:
I spiser morgenmad på jeres Hostel fra kl.07.30. kl. 09.00. Vi anbefaler at I starter dagen med en Videobustur rundt i Berlin. Jeres guide møder jer i receptionen på jeres hostel, hvorfra turen påbegyndes. Vi kører i vores egen bus, ledsaget af en engelsktalende guide, der vil fortælle om Berlin ved hjælp af en dvd, der sideløbende med at I kører forbi seværdighederne, viser og fortæller, hvordan det førhen har været og hvordan byen igennem de seneste år har udviklet sig markant. Undervejs bliver der lavet ophold, hvor vi kommer ud og ser nogle af seværdighederne, alt mens guiden fortæller. Turen varer ca. 2 timer og er en anderledes og lærerig måde at opleve byen på.

Busturen ender ved Check Point Charlie som er blandt de mest besøgte museer i Berlin. Her findes historier og billeder af de mest spektakulære flugter over, under og igennem muren, som jo er svær at komme uden om når man besøger Berlin. I kunne passende aflægge et besøg her. I finder selv et sted i området at spise frokost – I kan evt. spørge jeres guide om han/hun har en god idé.

Resten af dagen og aftenen er til gruppens egen disposition. I finder selv et sted at spise aftensmad – eller spørger os, så er vi gerne behjælpelige !

Onsdag:
I spiser morgenmad på jeres hostel fra kl.07.30. Om formiddagen bes�ger I ” The Story of Berlin”. Museet fortæller Berlins historie igennem århundrede i form af fotos, film, lyde og farverige oversigter - startende med Berlins grundlæggelse i 1237, pesten, 30 års krigene, Frederik den stores tid, militærliv, den industrielle revolution, de gyldne 20'ere, 2. verdenskrig, den delte by og murens fald. Et moderne 4D museum, med mulighed for at ”se og røre” så man selv er del af rundvisningen.
Ydermere huser museet en af Vestberlins 16 ”atomsikre” beskyttelsesrum, man byggede denne til befolkningen i tilfælde af atomangreb. Her skulle op til 3.500 personer eftersigende kunne opholde sig i op til 14 dage.
Bunkeren huser senge, køkken-og toiletfaciliteter og ligger 3 etager under jorden, men det vides ikke, om det overhovet er muligt, at få så mange mennesker derned på så kort tid - ej heller om de kunne overleve under disse primitive forhold. Efter besøget finder I et sted at spise frokost, og resten af dagen er fri.

Måske er der tid til at shoppe lidt, eller bare slentre en tur ned at Unter den Linden. Valget er jeres !

Torsdag:
I spiser morgenmad på jeres hostel fra kl.07.30. Herefter pakker I jeres ting og der er check out fra værelserne. I mødes ved bussen kl. 09.30 med jeres bagage, så bussen kan pakkes klar til hjemrejse.

Når bussen er pakket tager i afsked med Berlin. På vejen hjem kører I forbi koncentrationslejren Sachsenhausen hvor mere end 200.000 mennesker været holdt fanget mellem 1936 – 1945.
I får udleveret Audio Guides der fortæller hvordan mange tusinde mennesker har måttet ende deres dage som følge af sult, tvangsarbejde og mishandling, for ikke at nævne den systematiske udryddelse der også fandt sted her. I bliver mødt af barske indtryk af, hvordan uskyldige fanger, levede under disse umenneskelige vilkår.
Der er bestilt Engelske Audio Guides til jeres gruppe og I skal referere til ”Mr. Bauch” og sige at I er en dansk skolegruppe, så ved de at I kommer. De koster 2 € pr. person som I betaler direkte på stedet. Efter endt besøg fortsætter i hjemrejsen og vi forventer I er hjemme omkring kl.21.00. Der vil blive holdt passende pauser undervejs i henhold til gældende køre og hviletidsbestemmelser.

God rejse!

 

Priser

Prisen inkluderer:

 • 4 dages busrejse inkl. 3 overnatninger i Berlin
 • Transport i moderne ****luksus- og langtursbus tur/retur med professionel chaufførbemanding
 • I bor på et hostel i centrum
 • Indkvartering i flersengsværelser inkl. morgenmad
 • Fri bus iht. gældende køre/hviletidsbestemmelser til hjemmefra bestilte udflugter
 • Alle vejafgifter, lovpligtigt bidrag til Rejsegarantifonden samt udvidet reseansvarsforsikring iht. lov om pakkerejser.

Pris pr. person kr. fra 1.395,-

Prisen inkluderer ikke:

 • Ikke nævnte måltider, drikkevarer og entréer
 • Rejse- og afbestillingsforsikringer
 • Enkelværelsestillæg
 • Guideservice
 • Tillæg: Grupper fra Sjælland vil blive pålagt bro/færgetillæg på kr. 180,- pr. person


Bemærk: håndklæder er ikke nødvendigvis inkluderet i prisen - forhør på jeres pågældende hostel.

 

Priser på tilkøb

  Pris pr. person
Entré til The Story of Berlin  Kr. 55,- 
Tillæg for tilkøb af guide og rundvisning i Atomkælderen  Kr. 30,- 
Entré til Check Point Charlie  Kr. 65,- 
Entré til Berliner Unterwelten  Kr. 85,- 
Entré til TV Tårnet  Kr. 85,- 
Udflugt til Sachsenhausen  Kr. 40,- 
Tilkøb af audioguide   € 2
Tilkøb af guide pr. gruppe  € 180